11 Eylül 2017 Pazartesi

Sen Gittiğinde(Eğer Yaşarsam #2)//Gayle Forman Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba
Daha yeni Eğer Yaşarsam yorumunu yayınladım. Arayı fazla açmadan bunu da paylaşmak istedim. Normalde iki kitabı da bir yorum da birleştirecektim ama Eğer Yaşarsam film yorumu da eklenince böyle ayrı olmak durumunda kaldılar. Gerçi film olmasa da yine ayrı yapardım çünkü bu kitap ilk kitaptan çok, çok iyiydi.

Her şey bitti derken... Sadece bir tesadüf yetebilir...
"Ben bir nehrin akıntısına kapılmıştım, o ise kıyıda kalmıştı." Adam'ın, Mia'yı aşkıyla hayata döndürmesinin ve Mia'nın, onun hayatından çıkmasının üzerinden üç yıl geçmiştir...
Artık ülkenin bir ucunda yaşayan Mia'nın Juilliard'da yıldızı gittikçe parlamaktadır. Adam ise Mia'nın gidişinin ardından onun için yazdığı şarkılarla grubunun dünya çapında ünlenmesini sağlamıştır. Fakat elde ettiği başarılar, içindeki boşluğu doldurmaya yetmez.
Sonunda şans, sadece bir geceliğine yollarını kesiştirir. Mia'nın, evi gibi gördüğü New York'u gezerlerken birlikte geçmişe gidip kalplerini geleceğe... ve birbirlerine açacaklardır.

İlk kitapta Mia ölüm döşeğinde ne yapacağını bilemez haldeydi. Son kısımda Adam'ın yardımıyla hayata döndü ama aslında bunu çokta istemiyordu. Adam, Mia için her şeyini bırakmaya hazır, tabir-i caizse köpek gibi seven delikanlıdır. Daha ilk gördüğü anda hem Mia'ya hem de onun müziğine aşık olur ve senelerce kah güzel, kah sancılı dönmeler geçirirler ama yine birbirlerine deli gibi aşıklardır. Mia uyandıktan ve aylar sonra üniversite gittikten sonra Adam'dan sessiz sedasız ve hiçbir şey demeden ayrılması Adam'ı çok üzer ve hayata küsüp, müziği bile bırakmasını sağlar ama bir gün beklenmedik bir kişinin ziyaretinden sonra Adam'ın hayatı değişir. Yıllar sonra Adam Rock yıldızı olmuştur ve dünyaca tanınır ama mutlu değildir.(Neden olduğunu anlamışsınızdır.) Beklenmedik bir gece Mia ile karşılaştığında ise iki aşık geçmişlerini ve şimdi ki hayatlarını düşünmeye başlarlar. Adam'ı ilk kitapta da burada da çok sevdim. Böyle bir aşk yok arkadaş. Her kitapta aşkı okuyoruz ama Adam'ınki çok ama çok farklıydı. Bu kitaba başladığım zaman kitabı komple Adam'ın anlatacağını öğrendiğim zaman ise tarifi imkansız bir mutluluk yaşadım.
Genel anlamda konu böyle.


Mia'yı burada daha çok sevdim. Yaptıklarına hak veriyorsunuz ama Adam'a bu yapılır mı da diyorsunuz. İkilem, ikilem. Yine de onun da aşkı çok güzeldi, sonda ki o bomba ise kitabın en can alıcı noktasıydı ve benim en sevdiğim yerdi.
İki kitaptan en çok sevdiğim bu kitap oldu. Nedenleri ise, Adam'ın anlatması, ilk kitapta da sevdiğimiz o aşkı burada daha yoğun hissetmemiz, yazar bu kitapta daha iyiydi, diğer kitaba göre bir tık geliştirmiş kendisini, böyle uzar gider nedenler.
İki kitabın arasını açmamakla iyi yapmışım, ikinci kitabın hemen okumama rağmen yine de kafamda soru işaretleri oldu ama en önemlisi yaşanan çoğu olayı hemen hatırladım. Araya bir kaç kitap alsaydım büyük ihtimalle çoğu şeyi unutacaktım.

Kısacası kitap ve seri çok güzeldi. Başta çok tereddüt ettim ama yazar gerçekten harika yazıyormuş. Kalemine, kurgusuna hayran kaldım. Tabii bir kaç mantık hatası vardı. Mesela Adam ve grup üyelerinin arasındaki sorunlar. Bunu daha mantıklı bir nedenle kaleme alabilirdi. Bir kaç tane daha mantık yönünden eksik yerler vardı ama dile getirmeye gerek yok, bu hatalarla bile yazarı sevdim. Diğer kitapları daha iyidir, belki okurum belki okumam. Zaman gösterecek, çünkü bu seri de tatmin olup, tereddütlerim boşa gitmiş olsa da halen daha kafamda soru işaretleri var.
Bunların yanı sıra bu kitabın film olmaması beni acayip sinir etti. İlk film o kadar güzeldi ki tekrar, tekrar izleyebileceğim bir yapımdı ama bu kitabın, en çok hak eden bu kitabın filminin olmaması beni yaraladı. Biraz araştırıp neler olmuş, neden çekilmemiş film, bunun hakkında bir kaç şey öğrensem iyi olacak.



Tavsiye kısmına gelecek olursam yine ve yeniden çok sevdiğim bir kitap olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum. Dram sevmeyebilirsiniz ama sırf bu kitap için, Sen Gittiğinde için biraz dişinizi sıkıp İlk kitabı okursanız bu kitabın güzelliğini göreceksiniz. ;) Benden tavsiye, tercih size kalmış.^^



Kitaba puanım 5/5^^



Alıntılar^^

Elimin sürekli titremesine öyle çok alışmıştım ki artık bunun farkında bile değildim. Ama parmaklarım Mia'nınkilerle birleşir birleşmez bu titremenin sona erdiğini ve amfiyi kapattığınızda bangır bangır müziğin aniden kesilmesi gibi etrafın bir anda sessizleştiğini hissettim. Sonsuza dek bu şekilde kalabilirdim.


*****


Hall ailesinin masasındaki yerimden feragat etmiştim; daha doğrusu, bu yer elimden alınmıştı.


*****

"...Gerçekten tuhafsın ama benimsin."


*****


Bana her sabah uyandığımda nefes alma isteği veren şey müzik değildi. Bakışlarımı ondan ayırıp karanlık sulara çevirdim.



Bir yorumun daha sonuna geldik, gönül isterdi ki bu kitabından film yorumunu yapayım ama olmadı, buna imkan vermediler. :( Tek dileğim fikirlerini değiştirip en kısa zamanda filmini yaparlar.^^
Bol kitaplı günler.^^




Buralarda da varım^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D