8 Haziran 2017 Perşembe

Son Sevgili//Nora Roberts Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^
Son yorumumda hızımı geri kazanmam gerektiğinden bahsetmiştim, sözümü tutup Son Sevgili kitabını bir hızla bitirdim. Nora Roberts sevdiğim yazarlardan, bu serisini de çok sevmiştim. Lakin ikinci kitabı aldığımız zaman serinin son kitabı olduğunu sanıp uzun süre kitaplıkta beklettim. Biraz araştırmadan sonra meğer bu zamana kadar bekletmemin hata olduğunu anladım. bizde 1 ve 2 varmış, sadece son kitabımı almamız gerekiyormuş. :D Serimiz 3 kitapta oluşuyor, en bir sevdiğim.^^ Şimdi son kitap kaldı, serinin en beğenilen kitabını da alıp, okuyup bitirmeliyim.^^

Owen, Montgomery ailesinin organizatörü, ailenin inşaat şirketini demir yumrukla yöneten idarecisidir - ve bir hesap tablosundan bile daha az esnektir. Kardeşleri onun liste yapma huyundan yaka silkseler de BoonsBoro Oteli tam planlandığı vakitte açılacaktır. Owen’ın planlarında öngöremediği tek şey ise Avery McTavish’tir...
Avery’nin popüler pizza mekânı otelin tam karşısında olduğundan, genç kadın otelin yenileme çalışmalarını oldukça yakından takip eder – ve Owen’ı bir kez daha takdir eder. Owen çocukken onun ilk sevgilisi olduğundan, aslında Avery’nin aklından çıkmamıştır. Ancak ona karşı hissettiği çekim pek de masumane değildir.
Avery ve Owen ilişkilerini yeni bir boyuta tedbirli bir biçimde taşırken, otelin açılması da Boonsboro kasabası halkına kutlama yapmak için bir neden verir. Fakat Owen’ın daha yapması gereken çok şey vardır. Avery’nin etrafına ördüğü duvarları yıkmak sandığından daha uzun sürecektir – ve bu olurken Avery ilk sevgilisinin son sevgilisi olacağını anlayacaktır... 

İlk kitabımız da bütün karakterler vardı zaten, ilk kitaptan Avery ve Owen'ı tanıyoruz, ikisi de çok tatlı ve komik karakterdi. Zaten konunun küçük bir kasabada geçip, insanların birbirlerini tanıması çok tatlı. İlk kitaptan bildiğimiz otel restorasyonu bu kitapta bitmeye yakın, hatta açılıyor. Bu sefer de çocuk yaşta oyun sanıp evlenen Avery ve Owen'ni  aşkını, çekişmelerini okuyoruz. Owen kardeşlerin ortancası, her şeyini planlayan, liste yapmadan iş yapamayan bir iş kolik ama planları her zaman iyi sonuçlar çıkarmakta. Avery ise kendi inancıyla açıp, kasabanın en beğenilen pizza yerini çalıştıran kişisidir. Annesi küçük yaşta bırakıp gidince babası ile yaşayan Avery kendisinin de annesi gibi olacağından korkar ve ilişkilerden uzak durur.
İşte bu ikilimiz bir gün, otel için son düzenlemeleri yaptıkları sırada otelin hayaleti olan Lizzy'nin yardımıyla yakınlaşırlar ve ilişkilerini devam ettirmek isterler.


Konu ve karakterler böyle. Doğrusu bu kitabı ilk kitap kadar muhteşem bulamadım. Nedeni ise Owen ve Avery aralarında olan saçma sapan ilişki -ki aslında normal- ama... Aması da var. Bunu okuyanlar anlar. Yani şöyle ki saçma bir bahane ve bize ters gelen olay sonucu sevgili olmaya başlıyorlar. Her ne kadar yabancı, olağan şeyler bunlar dense de okuyunca rahatsız oluyorsam kitap ne kadar sevilebilir ki? Bunları geçersek eğer güzeldi kitap ama ilk kitap kadar tempolu değildi. Yazar bu çift için daha güzel bir konu bulabilirdi diye düşünüyorum. Birde okuyanlar anlar 3 kardeş arasında geçen saçma bir diyalog var, bu ilk kitapta da vardı. Diyalog ise, işte sen istemiyorsan ben alabilirim mevzusu. Anladınız değil mi?(Okuyanlar için.) Ne kadar itici, ne kadar saçma sapan bir şeydi anlatamam. Bu nedir yaaa, her şeyin de bir adabı var değil mi? Çıks Nora sana yakışmayan şeyler bunlar. Artı bu sefer ki kitabımız birazcık Gelin serisine benzemiş gibi. Tüyo vermeyeceğim ama okuyanlar aynı benim gibi hissettiğini biliyorum. Neyse geçelim son kitaba. Son kitapta Hope ve Ryder'ın aşkları yer alacak ve ben merakla bekliyorum. Kardeşler arasında en komik kişi bence Ryder, bu kitapta bile bizi en çok güldüren kendisi oldu. :D 




Kitapta yer alan otel mevzusu için o kadar tatlıydı ki, otelin düzenleme zamanı, açılışı, partisi vs. Hepsi okunulasıydı. Birde Bether ve Clare evleniyor bu kitabımız da, hemde en sürprizlisinden. Ne çok güldüm o sürprize ama haklılar ne diyebilirim. 
Şimdi son kitapta bizi bekleyen olaylar var, mesela tekrar bir yer açma girişiminde olan Montgomery Kardeşler bakalım bu sefer ki işin altından ne kadar kısa bir sürede çıkacaklar. 
Yazarın kalemini bilmeyen yokturdur, akıcı, konuları güzel olan ve aile, arkadaşlığı en ön plana koyan bir yazar var ortada. Bu yönüyle gerçekten çok iyi, birkaç sıkıntı dışında bu tarzda iyi olan yazarlardan biri. İlk defa yazarla tanışacak olanları bu seriyle başlamasını öneririm. Seri hem kısa, hemde yazarın kitaplarına devam etmeye yol açan bir etkiye sahip. 

Tavsiye kısmına gelecek olursam, kadın güzel yazıyor. Bu tarzı sevenler okuyor olsa da okumayanlara da tavsiye edebilirim. Çerezlik denmez ama okuyunca sizi sıkmayan, eğlenceli bir kitap isteyenlere birebir. Üçüncü kitap hakkında çok güzel yorumlar aldım, Son Sevgili'yi de yoruma göre okumamazlık yapmayın, belki siz seveceksiniz. :) Artı birinci kitap Yarın ve Daima sizlerin de seveceğini düşünüyorum.


Kitaba Puanım^^ 5/4


Alıntılar^^

"Aptalın tekisin," diye sözünü kesti Ryder. Başını iki yana sallıyordu. "Sen akıllı olanımızsın. Sen akıllı, Beck iyi, ben de yakışıklı olanım. Ama şimdi sen aptalın tekisin. Takımı bozdun."

Alıntıya Not: İşte Ryder hep böyleydi, komedi bir karakter.^^ :D


*****

"Ne istiyorsun? Egzersizimi bitirip maç başlayana kadar pinekleyecektim ama anneme kar küremeye çağırıldık."
"Ne zaman?"
"Telefonun yok mu? Dünyanın sonu gelmiş olmalı."
"Telefonum yanımda. Ama benim haberim yok."
"Belki sen davetli değilsindir. Belki annem beni daha çok seviyordur."
"Annem sırf ağlama diye, seni daha çok seviyormuş gibi yapıyor..."


Alıntıya Not: Yine bir Ryder alıntısı. :D



Bir yorumun daha sonuna geldik, başka yorumlarda görüşmek dileğiyle.^^


Buralarda da varım^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D