18 Şubat 2016 Perşembe

Aşkta Son Bir Şans//Marie Force Kitap Yorumu^^

Selam^^
Instagram hesabımı takip edenler(fightingblog) Aşka Son Bir Şans kitabını Kızıl Kraliçe'den sonra başladığımı bilirler. Kitabımızın seri olduğunu bilmeyen de yoktur her halde. Eee seri de yavaş, yavaş tamamlanmaya başlarken bende okuyayım dedim. Bu çiftimizi çok merak ediyordum, yazarımız kitapların da hep bir sonraki kitap hakkında bilgi verip bizi hazırlıyor. Aşka Düşünce kitabında ise Sydney'in acı dolu zamanlarını ve Luke'un aşkından az biraz bahsetti ve bizi bizden aldı. Zaten benim gibi hissedenler ne demek istediğimi anlamıştır, yazar gerçekten işini biliyor :D

Sevginin ne olduğunu öğrendiğim günden beri seni seviyorum, benimle aşka var mısın?
Trajik bir trafik kazasında ailesini kaybeden Sydney, geleceğini yeniden şekillendirmek üzere çocukken yaz aylarını geçirdiği Gansett Adası'na dönüyor ve on yedi yıl önce hiçbir şey 
söylemeden terk ettiği ilk aşkı Luke'la karşılıyor.
Tüm yaşadıklarının ardından şüphe, pişmanlık, suçluluk duygusu ve içinde canlanan yeni ama tanıdık hislerle boğuşan Sydney,aşka son bir şans verip mutluluğu bulabilecek mi, yoksa kendi yalnızlığını mı seçecek?
Gansett Adası büyülü, romantik ve ateşli aşklara yelken açmak isteyenleri bekliyor.


Konu da yazdığı gibi Sydney ailesini elim bir kaza da kaybediyor ve çok zaman sonra hayata tutunmaya başlıyor. Yıllar önce okumak için ayrıldığı kasabaya acısını hafifletmek ve kafasını dağıtmak için geldiğin de ise ilk aşkı Luke ile karşılaşıyor. Yıllar önce hiç bir sebep belirtmeden Luke'dan ayrılan Sydney Luke'un ona olan iyi ve sevecen tavırları ile kafası karışır ve gelecekte neler yapacağı hakkında ne yapacağını bilemez.
Yukarı da dediğim gibi Aşka Düşünce kitabında çiftimiz hakkında küçük bir bölüm vardı, o kısmı okuyunca Sydney'e çok üzüldüm ama burada bambaşka bir Sydney bizi karşılıyor. Acısını kalbine gömüp yaşamaya çalışan Sydney yıllar önce aşık olduğu ve halen daha unutamadı Luke ile aralarını düzeltmeye başlar. Sydney karakterini sevdim, tabii sona doğru Luke için düşündükleri beni birazcık hayal kırıklığına uğrattı, sen halen daha Luke'u tanımadım mı dedirtti ama devamın da her şey açığa çıkıyor. 

Yıllar önce annesinin rahatsızlığı nedeniyle okuluna devam edemeyen Luke bir de Sydney'in onu hiç bir şey söylemeden bırakıp gitmesiyle her şey tepe taklak olur ama zaman onu da iyileştirir ve hayatına devam etmesini sağlar ta kii ailesini acı bir şekilde kaybeden Sydney'in geri döndüğünü öğrenene kadar. Üzerinden yıllar geçse de ilk aşkını unutamayan Luke bir anda kendini Sydney'in yanında onu affedebileceğini düşünürken bulur ama o kadar da kolay olmayacak bir şeydir. Luke'u çok sevdim, bir kere aşkına sadık kalıyor, ailesini önemsiyor, bilinçli düşünüyor ve tam bir sır abidesi. Birde o son bölümler de yaptıkları yok mu, bir alkışı hak ediyor kendisi^^

Kitabımız da geçmiş kitaplar da ve gelecek kitaplar da olan karakterlerimizden de bahsediyor. Mesela ilk kitapta olan Mac ve Maddie, ikinci kitapta olan Janey ve Joe karakterimiz de kendilerini unutturmuyorlar. Diğer kitapta geçecek olan Grant ve Stephanie'de var. Bu çiftimiz de çok merak edilesi. Zaten konusunu okuyanlar diğer kitaplar gibi bunu da merak edecektir.


Yazarımızın kalemine ilk kitapları okuyanlar iyice alışmıştır. Aile, arkadaşlık ve aşkın ön planda olduğunu, geçmişte ne yaşanırsa yaşansın geleceğin bize her daim sürprizler yaptığını eğlenceli ve güzel bir dille anlatan yazarımız seriye hız kesmeden devam ediyor. Tavsiye kısmına gelecek olursam, zaten serinin ilk iki kitabını okuyanlar bunu da merak edip devam edeceklerini düşünüyorum :) Okumayanlar için ise çabuk bitecek, eğlenceli bir kitap istiyorsanız tavsiye ederim :) 


Kitaba puanım 5/4
(Puan kırmakta ki sebebim ise Sydney'in dengesiz davranışları oldu, okuyunca anlayacaksınız^^)


Alıntılar^^


Kimi kandırıyordu? Nefes almadan nasıl yapamazsa, Sydney olmadan da yapamazdı.

*****

Pişmanlıklara sığınmanın bir yararı olmadığını öğrenmemiş miydi? Sahip olduğumuz tek şeyin şu an olduğunu? Yine de, bunu bilmek suçunu hafifletmeye yetmiyordu.



Serinin diğer kitaplarına yaptığım yorumlar;

Bir Aşk Çarpıntısı yorumu için Tık Tık!
Aşka Düşünce yorumu için Tık Tık!

Bir yorumun daha sonuna geldik, başka yorumlar da görüşmek üzere^^


Buralarda da varım^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D