21 Şubat 2015 Cumartesi

OKK 43.Blog Tur Deniz Feneri Koyu//Kimberley Freeman Ya Bir Gün Issız Adaya Düşerseniz?^^


Bugünlük tekrardan merhabalar^^

Başlığımız da gördüğünüz gibi Ya Bir Gün Issız Adaya Düşerseniz? adı altında yazı yazacağım. Kitabımızın konusunu okuduysanız Isabella gemi kazası nedeniyle ıssız bir adaya düşüyor. Tabii o öyle sanıyor, Deniz Fenerinin ışığını gördüğü an bu ıssızlıktan kurtuluyor ama o süre zarfında neler yaptığı merak konusu okumayanlar için. Zorluk çektiği bir gerçek, hele o kadar kişiden sadece kendisinin kurtulması ve tek kalması. Neyse kitabımız böyle başlıyor. Bu konu hakkında çoğu kişiler yazdılar, çizdiler, filmini yaptılar, olmadı Survivor adında yarışma yaptılar ama hep mutlu son falan filan. Kitap olarak yazıldı mı? Hımm okuduğum kitaplara bakınca yok ama bu kitapta az da olsa bahsedilmiş. 


Çok detaylı bir yazı olmayacak ama belli başlı konulardan bahsedeyim. İlk olarak uçak veya gemi kazası fark etmez düştünüz diyelim ve kimsecikler yok. Elinizde de hiç bir şey yok. Ne telefon, ne yemek ne giysi vs. İlk olarak su yeri aramak lazım, buldunuz diyelim sonrasında yemek ama bundan önce yatacak yer en önemli. Nedeni ise yağmur kesin olur bu adalarda, böcek falan yatacak yer önemli yani :) Araştırma yaparken bir yazıya denk geldim, çok güzel yazmış. İlk olarak kendinizi motive edin diyor, hayatta kalmaya odaklanın, gelecek hakkında planlar kurun ki hayata daha çok tutunmanızı sağlasın. Daha detaylı bilgi almak için bu linki TIKLAYIN!! 
Ve bu sözü çok sevdim.

 'Karnınızı doyurmak zorunda değilsiniz. Bir insan; nefes almadan üç dakika, su içmeden üç gün, yemek yemeden üç hafta yaşayabilir.'



Şu an için yaaa ben mi ıssız adaya düşeceğim diyebilirsiniz ki bende diyorum, deniz aşırı bir ülkeye gitmeyeceğime göre ki belli olmaz belki Kore'ye gideriz neyse gitmeyeceğimize göre gerek yok ama hayat bu belli olmaz yine bilmek lazım ;)
Bir botanik ıssız adaya düştüyseniz şanslısınız, kesin bir kaç yiyecek meyve bulunur, ağaç dallarından sığınak yapabilirsiniz ve giysi de :P Şaka bir yana botaniğe düşmek iyidir :P Lakin ağaç bile yoksa işte o zaman ben bile bir şey diyemem. Sadece dua edin ki yakın zamanda yardım gelsin.

Uçsuz bucaksız bir yere düştüyseniz keşfe çıkın. Belki Isabella gibi bir Deniz Feneri görürsünüz yada bir yerleşkenin var olduğunu keşfedersiniz. Olur da bir kaç yabani insana yakalandınız tabana kuvvet kaçın, yamyam almadıkları ne malum? :D 


Baktınız hayatta kalacak çok şey var hatta ve hatta zaman geçirecek şeyler de var öyle yaşayın gitsin :D Ama biz, insan oğulları hiç bir zaman tatmin olmadığımız için canımız sıkılır o yüzden kurtulmak için elinizden geleni yapın. Adaya düşmezsiniz ama yine de bununla ilgili yazıları okuyun derim, belli mi olur? 

Adaya iki kişi düşerseniz keyif size, hele birde yanınıza üç şey(iki kişi artı altı şey) aldıysanız daha ne olsun :D Şaka bir yana gerçek hayatta bu duruma düşmüş insanlar vardır kesin, mi acaba? Google amcadan aradım ama cıks bir şey bulamadım. 

Kitabımız adaya düştüğü için Issız Adalı yazı yazıyorum yoksa bir sürü şekilde ıssız bir yere düşebilirsiniz. Bunu düşünen bir çok yapımcı onunla ilgili filmler çekmiş. 
BURADAN! filmlere bakabilirsiniz. 


Bu kadar bilgilendirme yeter, inşAllah bir faydam dokunur, yine diyorum belli olmaz belki düşeriz bir adaya biz yine de önlemimizi alalım ;))


Şimdide gelelim klasikleşmiş Issız adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey'e.
Yazıya özel bir kaç kişiye sordum bu soruyu tabii ilk başta dalgaya aldık ama ciddi cevaplarda aldım hani :D 

Not: Sorduğum kişiler özellikle Su dedi ama kendi hayalimiz deyip adada Su bulundurduk :D 

İlk olarak Okuyan Kızlar Kulübü ne demiş bakalım^^

Kitap Tutkusu'nun 3 şeyi: Telefon, kitap, yiyecek-içecek.
Kütüphanemden Kitap Manzaraları'nın 3 şeyi: At, avrat, silah.(Mantıklı :D)


 Kore Fanı ve kitap sever ablalarım, arkadaşlarım^^

Minoz fanı arkadaşım F'nın 3 şeyi: Gazı bitmeyecek çakmak, çadır, içinde her malzeme olan bir sandık :D
G. Unnimin 3 şeyi: Temizlik malzemesi, bir top pamuklu kumaş, benden çokça zeki, konuşmayı seven biri. 
Kitap sever N. ablamın 3 şeyi: Çikolata, kocam, kitaplarım.


Arkadaşlarımın, dostlarımın almak istediği 3 şey^^

Teyze lakabıyla Ş'ın 3 şeyi: Çakmak, mercek, kesici bir alet.(Zekice)
Puccagillerden P'ın 3 şeyi: Telefon, yemek, adının baş harfli H. olan biri :D
Kankilerimden M'nin 3 şeyi: Sevdiğim tüm insanlar, vakit geçirebileceğim tüm eşyalar, karnımı doyuracak her şey.
Diğer kankim G.ün 3 şeyi: Özel malzemelerin olduğu büyük bir çanta, yiyecek, yatacağım yere sermek için pike.



Şimdi bana ve My Twinin cevaplarına gelelim^^

My Twin'in yanına almak istediği 3 şey: Kyuhyun, sandık(içinde gerekli her şey var.), kitaplarım.
Not: Sevdiklerim de ıssız adada oldukları için listede yoklar. :P
Ve ben :P : Bir çanta dolusu malzeme-özel eşya, kitaplarım, çikolata^^


Evet nasıl cevaplar ama? Ben hepsini sevdim :D


Evet kazasız belasız şükür yazımı yazabildim. Şu kadarcık yazıyı 4 saatte anca tamamladım. Neden çünkü sürekli ayağı kalkmak durumunda kaldım :P


Takvimimiz^^

21.02.2015
Kitap Tutkusu-Deniz Feneri Koyu’ndan Alıntılar.
Kütüphanemden Kitap Manzaraları-Kimberley Freeman ile Röportaj.
Fighting!!-Ön Okuma.
Fighting!!-Ya Bir Gün Issız Adaya Düşerseniz?



ÇEKİLİŞ^^


3 kişiye, sürpriz de dahil hediye ettiğimiz kitabımızı kazanmak isteyenleri Okuyan Kızlar Kulübü Facebook sayfasına bekliyoruz ;) 
Bol Şans^^


Bugünlük böyle yorumda görüşmek üzere^^




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D