24 Aralık 2013 Salı

OKK 22.Blog Turu 7.Gün Ateşböceği Serisi//Kristin Hannah Ateşböceğinin Şarkıs Yorumu^^


Merhabalar!!
Harika turumuzun son günüde geldi çattı pek değerli Fighting sakinleri^^
Yılın hem son turu hemde sevdiğim ve bayıldığın turlardan biri oldu. Kristin Hannah hayranlığı herkse de var bence ama bir türlü kitaplarını alıp okumuyorlar yine de en kısa zaman da bir Kristin kitabı okuyun derim^^


Şimdi yorumuma geçebilirim :)
Ateşböceğinin  şarkısı kitabını uzun zamandır bekledim ve yayıncımız bizi daha fazla bekletmeden hemen çıkardı. Çıktığı öğrendiğim zaman ne kadar sevindim tahmin edemezsiniz :) Birde bu kitaba, seriye tur yapacağımızı öğrenince ise işte bu dedim :)
Yazarımız yine bizi bizden alıyor, yine duyguların en derinin yaşattırıyor. Arka kapakta fazla bilgi yoktu ve ben acaba neden bahsedecek diye çok merak ettim, acaba sadece Kate'nin ağzından bazı şeylerimi öğreneceğiz dedim ama öyle değildi.


Konumuza gelecek olursak;
Kate ailesini ve en sevdiği, kardeşim dediği Tully'yi arkasından bırakıp hayata gözlerini yummuştur. Tully hayattan bir an soğuyup arkadaşını, dostunu yanında istemektedir. Kate'nin eşi Johnny iki küçük, bir tane ergen kız ile baş başadır ve ne yapacağını bilememektedir.
Tully Kate'nin hastalığı için işini bırakıp Seatrle'ye geri döner. Cenazeden sonra Tully kendini toplayamaz ama bizim bildiğimiz Tully en sonunda kendine gelip işinin başına dönmek ister ama karşısına hiçte beklemediği bir şey çıkar.
Johnny ise çocuklar daha iyi olsunlar diye elinden geleni yapar ama bu daha kötü mü olur bilemez.
Aradan seneler geçer geçmişte yaşanan acılar birbir ortaya çıkıp herkes doğru yolu bulabilecek mi?
Aslında bu durumda olmalarının nedenleri nedir?
Bunları öğrenmek için okuyun derim ;)


Kitapta bazı şeylere çok sinir oldum, yazarımız bizi sinir etmek ve daha çok merak etmemiz için yazmışta yazmış. Bazı yerlede şok içinde şok geçirdim, hadi canım dedim.
Tully'ye en çok kızdım yani canım sen o kadar kötü şeyleri atlatmış biri ve annesi gibi biri karşındayken neden böylesi gibilerinden :/
Tabii birde Marh var >_< Bu kıza daha sinir oldum, birde yazarımız ergenler üzerinden çok duruyor. Yani her ergen bir mi ki? Ülkemizde asi, dediğim dedik ergen hiç yok denecek kadar az ama Amerika da o kadar çok var mı ki? Soru işaretleri :)
Yine de onları boş verin sonuna, yazara ve kaleme bakın^^


Kitabımız yine ve yeniden harika ne diyebilirim ki :)
Birde yazarımız bize bir supriz karakterin hayatını anlatıyor, ilk kitabı okuyunca ne çok kızmıştım o karaktere ama bu kitapta okuyup hayatını öğrenince çok üzüldüm :(


Kitabız da birde imkansız şeylerde gerçekleşiyor bunları yine okuyunca öğreneceksiniz :)
Yazarımız dediğim gibi yine harika yazmış, bunu kaça kere yazsam, söylesem usanmam :)
Tekrardan okunası^^

Tavsiye kısmına gelecek olursak tabii kide öneririm bu yorumdan sonra :) Hiç okumayan arkadaşlar bile alıp okusun nasıl hayran ve tutkunu oluyorsunuz bu yazarın kitaplarına :)

Not: İnşallah yayıncımız kısa zamanlarda diğer kitaplarının hepsini çıkarır, dört gözle hepsini bekliyorum tabii ikizim Kübra ve Kristin hayranları da :)

Dipnot; Yazarımız hem şimdiki zaman hemde geçmiş zaman yazdığı için sürekli bir tarih ve saat vardı :)

Kitabı puanımdan sonra alıntılara geçiyorum :)
Kitabıma ve serime 5/10 puan veriyorum :D





Şimdide alıntılar^^

"Geceleri burayı severim. Yıldızların ışıl ışıl oluyor. Bazen gökyüzüne yeterince uzun bakarsan beyaz noktaların üzerine yağdığını görebilirsin. Tıpkı ateşböcekleri gibi."

*****

"Bazıları bardağın yarısını boş görür, bazıları dolu. Bense bardağı dolaba kaldırıp varlığını bile unuttum. Anladın mı?"

*****



*****

Dororhy kızını çok iyi tanımayabilirdi ama şundan emindi; Kate, kızının ayaklarını bastığı yer, annesini düşmekten alıkoyan parmaklıklar. Tully'nin özlemini çekip de asla sahip olmadığı kız kardeşi ve ailesiydi.


 Diğer tur arkadaşlarımında yorumlarını merak ediyorsanız bloglar bunlar :)

Ateşböceği Şarkısı Yorumu
Çekilişimizin bitmesine 2 gün var bence zaman kaybetmeden katılın derim ;)
Çekiliş için Tık Tık^^


Bir turumuzun sonuna daha gelmiş bulunmaktayız canlar :)

Başka bir turumuz da görüşmek üzere^


Katkılarından dolayı Pegesus Yayınlarına çok teşekkürler^^







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D