24 Kasım 2013 Pazar

OKK 21.Blog Turu 5.gün Saplantı//Jennifer L. Armentrout Kitap Yorumu^^


Herkeslere merbaha :)

Geldik turumuzun son gününe ve yorumumuza :)
Yazarın Lux serisi ve Melez kitabından sonra 4.kitabımm :) Bu kitabımız diğer gençlik kitaplarına göre çok faklı, aslında okuduğumuz Gece yarısı ve Gölge avcıları serileri gibi ama burada uzaylılar baş göstermekte hatta bunlarda Lux serisindeki kötü uzaylılar Arumlar :)


İlk Lux serisini okuduğumuz için Arumlardan nefret etmişizdir, çünkü hep Öküzümüz Daemon'a ve arkadaşlarına zarar veriyorlardı ama burada Arum gönlümüzü fethediyor :)
Yine Luxenler var ama bu sefer düşmanlar hemde ne düşman :O


Yazarımızın erkek karakterleri hep öküz arkadaş, burada da Hunter'ımız öküz. Kız yani Serena bunu çok güzel dile getiriyor. Yani öyle çok öküzlüğü yok ama sürekli emretmesi insanı çileden çıkarıyor tabii Serena'yıda :D
Kitabı sevdim, konusu falan çok ilginçti çünkü acaba ne yapacaklar, nasıl kurtulacaklar bu işin içinden diyoruz :)

Neyse efenim birazda konudan bahsedelim :)
Serena kendi halinde yaşayan, bir lise okulunda rehber öğretmenidir. Bir gün arkadaşıyla bir barda otururken arkadaşının ilginç şeyler gördüğünü dinler. Başta umursamaz ve dinlemez ama arkadaşının bu kadar kötü durumda olması kendisini şüphelendirir ve onu kendi evine götürmeye karar verir. Otoparta arkadaşını aramasının yanında bırakır ve arabasını almak için arkalara ilerler, o sırada gölgeler arasında çok değişik ve yakışıklı bir adam görür ama ne kadar kötü biri olacağını ve hayatını değiştireceğini bir kaç dakika sonradan öğrenecektir. Arkadaşının dediklerinin hepsi gerçektir ve artık arkadaşı da yoktur.

SD bunu duyar ve hemen işlemlere koyulurlar. Bu cinayeti işleyen ve kendini ifşa eden kişiler senatörün oğullarıdır. Bunun üzerinde araştırma yaparken Serena'nın kesinlikle koruma altına alınması gerektiğine karar verirler ve kendileri için çalışan Arum Hunter'ı ararlar. Hunter başta çok sinirlenir, kendi çapında yaşayan hiç kimseyle uğraşmak istemeyen Hunter'ın başına bela olacaktır.
Başta bu görevi yapmak istemeyen Hunter Serena'yı bir beladan kurtarınca görevi kabul eder ve Serena'yı korumak için onu kendi evine götürür. Serena'nın hırçın hallerine ve ağzı bozukluğuyla uğraşmak hoşuna gider ama bir zaman sonra kendini onun çekim gücünden koruyamaz.


Vee konu böylelikle başlar, Arum olduğu için çok gizemli bir yerde kalırlar ve kimse rahatsız edemez ama çevresi çokta tekin bir yer değildir. Başları beladan kurtulmaz ama neyse ki çok güçlü olan Hunter vardır. ^_^

Saplantı bildiğimiz üzere Lux serisinin yan kitabı ama son satırları okurken kesin bu kitabın devamı gelir diye düşünüyorum :)
Bence gelsin hatta Hunter'ın diğer kardeşlerini de anlatsın yazarımız Jennifer :))
Yine de yazarın kalemi harika ve her şeyi ağzına gelip yazması beni acayip güldürdü :D Çünkü Kitabımız bölüm bölüm ilerliyor ve her bir bölümde hem Serena hemde Hunter anlatıyor. İkisininde duygularını ve akıllarından geçen düşünceler hem duygusaldı hemde çok komikti :))
Lux serisini okuyan herkes bu kitabı da merak edip okumak isteyecektir, yine de gelenek bozulmasın deyip tavsiye ederimm :)
Yayıncımız DexPlus'a gelince, çeviri harikaydı, tek bir yazım hatası görmedim ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum :))

Alıntıları özel yazı olarak yazmıştım ama bu alıntıya bitiyorumm :D

"Sakinleştin mi?"
"Sen bir..."
"Bir kez daha uzaylı dersen seni azıcık boğacağım. Anladın mı? Benim ne olduğum meselesini çoktan açıklığa kavuşturduk. Ben sağda solda sen insansın diyerek dolaşıyor muyum?"

ahahhahah süper bir altı çizilecek satır değil mi?? :D

Kitabıma puanımm ise 5/5


ÇEKİLİŞ!!
Çekilişimiz devam edecek, kuralları hepsini yapan 3 arkadaşımıza Saplantı kitabı hediyee!!
Çekiliş için TIK TIK! :)


DexPlus'a katkılarından dolayı çok teşekkürler^^


1 yorum:

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D