24 Ağustos 2012 Cuma

Vee beklenen yorum...^^

Kübra dan :D

Fatma Erdek-Melekler Zamanı Bitti... 

Ne diyebilirim ki bu kitap için sizlere, size nasıl anlatabilirim ki bu kadar güzel bir kitabı sadece alınıp okunulmalı ve benim anlatmak istediklerimi anlamalısınız. ;) 

Kitap iki kardeşin acımasızca birbirlerinden koparılmasını hayatın ne kadar mucizevi olduğunu ve aşkın ne kadar büyük, hayatları büsbütün nasıl değiştirdiğini anlatıyor.

Barlas; yalnız, umutsuz, mutsuz, hayata küsmüş, sadece içkileri ve yanlızlığıyla yaşayan bir adam. Geçmişini ne kadar unutmaya çalışsa da içinde yaşattığı o kimsesiz çocuğu an ve an biliyor, özlemleriyle her geçen gün ölüyor. Ta ki hayatına Nesil girene kadar.

Yusuf; küçük yaşta tarikata veren babası onu kendi elleriyle cehenneme atıyor ve canının diğer yarısı Yesra'dan ayırıyor. Yalnızlığı hayatın ona oynadığı oyunları tek tek öğretiyor. Büyüdükçe o küçük masum, kimsesiz, acıların en büyüğünü çeken Yusuf'u unutmaya ant içiyor ve Barlas olarak hayata adım atıyor fakat ne kadar Barkas olsa da Yusuf acılarla, yalnızlıkla, özlemle ve Yesra'sız içinde büyüyor. Ta ki Nesil gelip Barlas'ın içindeki Yesra'sına ve sevgiye aç olan Yusuf'u gün yüzüne çıkarana kadar.

Nesil; mutlu, özgür, neşe dolu, çevresini her zaman mutlu eden ve gönlünü iki kara göze kaptıran kadın. Tek bir gece de aşkının imkansızlığını, büyüklüğünü öğreniyor. Ama nerden bilebilirdi ki Balas'a hiç sahip olamadıklarını vereceğini ve vermeye de devam edeceğini. O sadece kara gözlere tutkulu bir şekilde aşık olmuştu.
Kitapta Barlas'ın yalnızlığına, Nesil'in ise aşkına ortak olacaksınız...

Anlattıklarım sadece kitabın kahramanları ama yazarımız kitabı bize harika ötesi yazmış, kahramanların duygularına derinlemesine inip kitaba işlemiş ve biz okuyuculara sunmuş.

Bu nedenle yazarımız Fatma Erdek'e çok çok teşekkür ediyorum böyle bir kitap biz okuyucular için unutulmaz bir hediye kurgusuyla ve diliyle bizi öyle bir bağlıyor ki bütün övgüler yazarımız için olmalı...

Kitabı tabii ki de öneriyorum okumayanlar, merak edenler alsın ve bu muhteşem eseri okusun eminim benim gibi kitapta kendinize ait birşeyler bulacaksınız...

Uzun bir aradan sonra yaptığım bu yorumum umarım kitap için değerli olmuştur...

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D