4 Ağustos 2014 Pazartesi

Numaran Bende Var//Sophie Kinsella Kitap Yorumu^^

Harika bir kitap yorumu ile herkese selam :*

En son Sophie kitabı ne zaman okudum hatırlamıyorum, ne kadar sevsem de nedense almak bir türlü denk gelmedi. Belki de bende yeri ayrı olan Sır Tutabilir misin? kitabımın üstüne gül koklamamak için almamışımdır belli mi olur :D  Bu kitabımız da Sır Tutabilir misin? Kadar olmasa da mükemmeldi^^ Karakterler, konu ve yazarın kalemi harikaydı, daha ne olsun ;)



Poppy katıldığı bir parti de arkadaşlarıyla harika vakit geçirdi ama sonradan olan oldu. Sevgilisinin evlenme teklifi ettikten sonra aile yadigarı yüzüğü Poppy'ye vermiştir ve Poppy de bir kaç kadeh içki içtikten sonra olanları hatırlamıyordur ve ne yazık ki aile yadigarı ve pahalı olan yüzük ortalıktan yok olur. Poppy partinin yapıldığı oteli altına üstüne getirir ama bulamaz. Bu sırada telefonu çalınır. Şanslı Poppy çöpte telefon bulup sahiplenir nede olsa Mal Bulanındır! Aldığı telefonla işini görür ama telefonun sahibini hiç düşünmemiştir. 



Konumuz böyle ;)
İlginç ve güzel değil mi?? :)

Kitabı aldığım günden bir gün sonra hemen başladım. O derece hasret kalmışım :) Ve bayram hazırlığı olduğu halde 2-3 günde bitti. 
Başta dediğim gibi karakterleri çok sevdim. Hele Poppy yok mu zaten Sophie'nin karakterleri harika ve çatlak olur. Yüzüğün kaybolduğunu Nişanlısı olan Magnus'ın ailesine nasıl bildirmesi gerektiğini bilemez ve binbir takla atar. Hele o tatilden sonra görüşme ve hediye olayı yok mu ahh Poppy! Dedim ;D 


Evlere şenlik bir kitaptı, ve harika ötesiydi ki yine de Sır Tutabilir misin?'in yerini tutamaz ;P 
Doğrusu Magnus'a baştan beri hiç ısınamadım. Ki karakter sevmiş, beğenmiş bize laf düşmez ;P Poppy çok güzel anlatıyor ama olayların gelişmesi ile Magnus'un ne olduğunu anlıyoruz :P Ama Sam başkaydı yaaaa iş kolik tatlı CEO wuuuu diğer CEO'ları sollar geçer^^ O derece diyorum.

Not: Sam'i bana verin diğer bütün CEO'lar sizin olsun <3 <3 ^_^


Amma velakin kitapta kendisini pek fazla göremedik ;( Bu yüzden hayal kırıklığı yaşadım  :( Yine de kitabımız su gibi aktığı için çoğu yerde karşılaştık kendisiyle :*
Sonlara doğru öğrendiğim bazı şeyler neticesinde aynı Poppy gibi şok oldum. Hatta bir yerden sonra Poppy beni şaşırttı, orada çok kızdım "Yapma bunu!!" diye diye okumaya devam ettim. Sonra ne oldu? bilmem okuyun görün ;))) 

Sophie'nin bu tür kitaplar her daim çıkmalı. Tamam okumadığım kitapları var ama sadece Yirmiler Kızı, Beni Hatırladın mı? ve Düğün Gecesi (Baya varmış yine de :P)  Alışveriş kolik serisine sonra başlarım belki ;) Bu kitaplar da zamanla okunur diye düşünüyorum :P

Uzun zaman olduğu için Sır Tutabilir misin? kitabını tekrardan okumaya niyetleyim. Özlemişim o kitabımı. 
Sophie'nin hiç bir kitabını okumayan bence hemen gidip bir tane alıp okusun derim. Benim kadar sizde seveceksiniz ve kesinlikle bu kitabı da tavsiye ederim.

Kitaba Puanım 5/5

Alıntılar^^

"Bir yeni mesajınız var," diyor tanıdık telesekreter sesi. 
Kadının sesini o kadar çok duygum ki sanki onu tanıyorum. Kim bilir kaç kişi onu dinledi, yürekleri heyecan ya da korkuyla atarken bir an önce cümlesini bitirsin istedi? Oysaki kadın her seferin de bir o kadar telaşsız, kaygısız , sanki sizin birazdan duyacaklarınız onun hiç umurunda değil. Bence aslında farklı telesekreter seçenekleri bulunmalı ve seçebilmelisiniz. Mesela: "Bil bakalım ne oldu! Manyak bir haberim var! Sesli mesajını dinle! Oley!" Ya da: "Şöyle otur tatlım. Bir içki al. Sana bir mesaj geldi ve pek iyi değil."

*****

"Çok doğru! Hemen bir kalem lazım. Nerede kalem var?" Wanda tezgahı çoktan doldurmuş kağıtlar arasında kalem aramaya başlıyor. "Saçma sapan tembel imgelemle yazılmış antropomorfizm zaten feminizm heba etti. Evlenir alacalı eşiyle. Soruyorum sana, Poppy!" Bana dönüyor ve kaskatı bir tebessüm ediyor. 
Neden bahsettiklerini anladıysam ne olayım. Hiç. Neden normal insanlar gibi, "Naber, nasılsın?" diyemiyorlar?


Başka yorumda görüşmek üzere :* 
Sevgi ve bol kitapla kalın^^ 



2 yorum:

  1. Harika bir kitaptı, elimden bırakamadım. Sophie Kinsella'nın yeri bende çok ayrı zaten. :)
    Yirmiler Kızı'nı da almışsınız, o kitap Sophie Kinsella ile tanıştığım kitaptı ve harikaydı. Okurken o kadar çok eğlendim ki.
    Yorumunuzu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de yeri apayrı :* Onuda çok merak ediyorum, yakın zaman da okurum inşallah ;) En kısa zaman da yorum sizlerle ;)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D