13 Ocak 2014 Pazartesi

Gelinin Kolyesi//Kat Martin Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^^

Yılın ilklerini yazmaya/yapmaya devam ediyorum :) Yılın ilk kitap yorumum şimdi sizlerle olacak :))
Evet final haftası okul falan derken kitaplara fazla zaman ayıramadım :( Zaten Türk Dili hocamız bize final için okumamız gereken kitaplar verdi, onları bir süre okudum boş vakitlerimde :)


OKK olarak tur yerine bazende kitap incelemesi yapıyoruz onlardan biride bu kitap :)
Gelelim kitaba :D kapağının ilgimi çektiği ama konusunun ilgimi (ilk okuduğumda) çekmediği bir kitaptı ilk zamanlarda :)
Neden ilk okuduğum da ilgimi çekmediğini soracak olursanız :) Ben Historical roman okumam :( Bir kaç tane okudum ama onlar nelerdi öyle, daha başlamadan bu türe hemen soğudum iyi mi :/ 
Historical olarak tek tercihim Judith bu arada :)
Yorumdan sonra belki değişebilir ;))


Evet ilk konusunu okuyunca pek ilgimi çekmedi, tarihi roman sevmiyorum nede olsa :) Sonra okumaya başladım ve elimden bırakamadım :O Doğru okudunuz elimden bırakamadım! Artık uzun süredir doğru düzgün kitap okumadığımdan mı, yoksa ilk defa konuyu sevdiğimden midir nedir bağlandım kitaba :)
Elimden bırakamıyorum :)
Klişelik vardı yok değil :) Örnek verecek olursak ki bu benim sadece bir kaç tane okuduğum kitap arasında ki benzerlikler :) Historical severler okuyup ne der bilemeyeceğim :)
Zorunlu bir evlilik, kızın gururu, her şeye inanma falan filan :)
Klişelik böyle ama konu diğerlerine göre değişik :)

Hazır konu dedik konudan bahsedelim biraz :)
Tory babası öldükten sonra annesinin kötü ve zalim bir adamla evlenmesiyle hayatı zindana döner. Annesi de hayata gözlerini yumunca Tory kardeşi Claire ile kötü üvey babası ile aynı çatı altında kalmak zorundadır. Ama üvey babası artık kötülük sınırı aşmış iyice iğrenç bir insana dönüşmüştür.
Kardeşinin başına kötü bir şey gelmemesi için bir gece üvey babasının en değer verdiği Gelinin Kolyesini alıp kaçar. Kolyeyi ucuz bir yere satıp bir kaç gün bu parayla idare ederler ama para bitince ve iş bulamayınca ne yapacaklarını bilemezler.
Her yere baksalar da hiç bir yerde iş bulamayan Tory ve Claire sonunda şans yüzlerine güler ve Brant Kontunun evinde işe başlarlar.
Cord babasının ölümünden sonra bütün işler ona kalmıştır ve işleri daha da büyütmek ister. Bu sırada kaptan olan kuzeni Ethan Fransa ya gitmiştir ama zaman sonra ondan haber alamamıştır. Hem işleri büyütmek isteyen hemde Kuzeninin bulmak için elinden geleni yapan Cord'un birde kafasını iki kız kardeş karıştırmaktadır.
Konu böylece devam ediyor :)

Evet konu diğer kitaplara göre değişik, hatta ilerleyince daha değişik olduğunu göreceksiniz ama yukarıda söz ettiğim gibi bazı benzerlikler var diğer kitaplarla :)
Her kitabı okuduğumuzda bazı yerlere sinir oluruz, o an kitabı bırakmak isteriz ama neler olacak diye merak ederiz yaa işte bu kitapta da oldu :) Yani cidden bırakasım geldi >_<


Ama sonradan merakıma yenik düşüp okudum ve o zaman sinirim yatıştı :D

Kitabımızın seri olduğu kesin biliyorsunuzdur ve ben diğer iki kitabı ciddi anlamda merak ediyorum :) Düşünün artık ne kadar sevdiğimi :) İkinci kitap Ethan'ı anlatıyor :)



İkinci kitabın kapağı :)



Bu da üçüncü kitabın kapağı ve konusu Cord'un en yakın arkadaşı, kalbi kırık Rafael'i anlatıyor :)

Merak uyandırıcı cidden :))


Hazır kapaklar dedik :) Kitabımızın kapaklarında bence bizim kapak en iyisi :) iyi ki orijinal çıkarmamış yayıncı :)
İşte orijinal kapak :)



Yazarın dili akıcıydı, çeviri hatası falan da hiç yoktu o yüzden Nemesis yayınlarını tebrik etmek lazım :)
Tavsiye kısmına gelince Historical roman severler bence bu kitabı kaçırmamalı :)
Severek okuyacağınızı düşünüyorum :)
Bu kitabı sevdikten sonra historical roman okur muyum? Hımm ben yine Judith ile devam ederim, çıktığı zamanda bu seriye :) Yani yine historical türüne uzağım :)

İncelediğimiz kitabı gerçekten sevdim :) Bu yüzden Nemesis Yayınlarına çok teşekkürler ve en kısa sürede serinin devamını çıkarırlar :)

Son olarak kitaba puanım 5/5


Başka bir yorumda görüşmek üzere, sevgiyle kalın^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D