14 Aralık 2012 Cuma

Hobbit, merak edilen kitap ve film^^


Kitabını okumadım ama filmini çok merak ediyorumm :)) ve en kısa zaman da da kitabını da okumak isterimm :))  Bu gün Film vizyona giriyor ve Erzincan'a gelmesi muamma :/ eğer gelmese de izlerim artık bir şekil :)))  Kitabı ve filmi tanıyalım biraz ;)






Hobbit  
Bir İngiliz Edebiyatı Profesörü olan J.R.R. Tolkien bundan yaklaşık yetmiş yıl kadar önce dünyaya bir kitap hediye etti. Bu kitapla birlikte insanlar ilk defa hobbit denen ahaliyle karşılaşıyordu. Cücelerden bile kısa boylu, yemeye, içmeye ve eğlenmeye düşkün, iyi yürekli, mutlu ve kendi küçük köylerinde her tür maceradan uzak yaşayan bir ahaliydi hobbitler. Ta ki büyücü Gandalf onları ziyaret edene kadar. "Hobbit", diğer hobbitlerden aslında hiç de farklı olmayan bir hobbitin, Bilbo Baggins´in fantastik maceralarından oluşuyor. Bilbo Baggins, büyücü Gandalf ve cücelerle birlikte, cücelerin hazinesini kötü ejderha Smaug´dan geri almak için aslında hiç de istemediği bir yolculuğa çıkar. Ama yine de hobbitin içinde henüz keşfedemediği maceracı bir yan vardır ve yolculuk ilerledikçe Bilbo Baggins kendi cesaretinin ve gücünün farkına varmaya başlar. Tolkien´in aslında çocuklar için kaleme aldığı "Hobbit", çok geçmeden yetişkinlerden, özellikle de 60´ların asi gençliğinden büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Tolkien hobbitlerin, elflerin, cücelerin ve insanların goblinler, troller, kurtlar ve her tür kötü ve çarpık yaratıkla olan mücadelesini anlatmaya devam ederek "Yüzüklerin Efendisi"ni yarattı. Bugün "Hobbit"le birlikte "Yüzüklerin Efendisi" fantastik edebiyatın kült eserleri arasında yer alıyor.




Filmden bir resim süper yaa :))) 

Yapım:2012 - ABD,  YeniZelanda, 
 Tür:3 Boyutlu,  Aksiyon,  Fantastik,  Macera,  
Süre:166 dakika
Yönetmen:Peter Jackson,
 Oyuncular:Orlando Bloom, Elijah Wood, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Evangeline Lilly,  >> 
Tüm KadroSeslendirenler: Bill Nighy , Senaryo:Peter Jackson, Guillermo del Toro, Fran Walsh, Philippa Boyens, Yapımcı:Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Ken Kamins, Zane Weiner, Carolynne Cunningham, Callum Greene, Mark Ordesky

Filmin fragmanı ;) 




Vizyon tarihi ise 14.12.2012 yanii bugün :)) Gidenler çok şanslı ve yorumları da merakla bekliyoruz  :))

2 yorum:

  1. Filmi de kitabı da mükemmel :) Sinemaya gitmeden kitabı okuyun kızlar ;)

    YanıtlaSil
  2. Kitabı elimde var canım en kısa zamanda okunacak :))) Filmini de kitabı kadar merak ediyorum ;) sağ ol canım ;)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D