12 Temmuz 2012 Perşembe

Muhteşem bir Kitap biter :) Kıyametle Savaşanlar//Deniz Erbulak^^





Kıyametle Savaşanlar Büyük bir zevkle okundu ve üzülerek söylüyorum bitti :((

Kitap tek kelimeyle muhteşemdi <3 ben böyle güzel, muhteşem, harika bir bilim kurgu kitabı okumadım. Başlarda kalın ve küçük yazıları var diye şimdilik okumak istemedim ama kübra ısrarla oku dedi ve ben başladım iyi ki de başladım daha bir iki sayfada sonra hemen kendine bağlıyor ve  kendini koparamıyorsun  

konusuna gelince; 

Ege üniversitesi Dekanı Vedia Münevvergil Manisa ilene bağlı bir köyde bazı olaylarla pek ilgili ve bu nedenle bazı olaylarla çok ilgilenmeli ve her an tetikte olmalı. Karakterlerde ne favori kişimdi başta beni sinir etse de sonralarda bu karaktere tek kelimeyle hayran kaldım :)

Beril konusunda dediği gibi Tek hayali modacı olmaktı ama depremler, zorlamalar ve kader onu bambaşka bir kişilikte ve hayatta bulunmasını sağlar.

Rıfat her kitapta olduğu gibi hayran kaldığımız erkek karakter vardır bu kitap da da Rıfat'tı. Ağır başlılığı, dik duruşu ve çevreye göre kendini beğenmiş. ama öyle değil bi tanısanız çok sevilecek cinsten :))

Konu bu saydığım kişiler etrafında gelişiyor ama nasıl gelişme o kadar gerçekçi bir anlatım vardı ki acaba dedirten cinsten :) okuyanlar anlar bazı şeyler olunca acaba dedim durdum doğrusu :))

Yazarın ikinci kitabı olarak okudum ve ilki kadar çok güzel. Yazarın gerçek hayatta Jeoloji mühendisi olması kitap da büyük bir yardımcısı olmuş, zaten mesleği bakımından bu kitabı yazdığını düşünüyorum ve iyi ki yazmış, herkeslere tavsiye ederim...

Küçük bir alıntıyla yorumumu sonlandırıyorum;

Bir kaç saniye onları ciddi ciddi süzdü:

"Gelecek yıl, bir mühendis olarak çalışırken, ayağınızı bastığınız toprağın sizi nereye götüreceğini bilmek zorundasınız. Siz insanlara kaderlerini söyleyen kişi olacaksınız. Onların dere yataklarına, fayların üzerine yerleşmelerine göz yumarken ölüme; toprağın yüzlerce metre altında suyu çıkarıp, oluk oluk önlerine akıtırken de hayata izin vereceksiniz." 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D